Rethymnon Stad

Rethymnon Stad is gelegen aan de noordkust ongeveer in het midden tussen Heraklion, de hoofdstad van Kreta en Chania, de 2e grootste stad van Kreta.

Van de stad heeft u mooi uitzicht op de bergketens Oros Idi met als hoogste berg van Kreta de Psiloritis ten oosten van Rethymnon en Lefka Ori ten westen van Rethymnon, deze hoge bergketens hebben besneeuwde toppen tot begin juni.

Het zuiden van de stad wordt geflankeert door de kleine berg Vrisinas.
Het noorden kijkt uit over de blauwe Egeïsche Zee met zijn prachtige zandstranden.

Sinds 1400 voor Christus hebben de Minoïsche, Turkse, Venetiaanse en Kretenzische beschavingen in en rond Rethymnon hun sporen achter gelaten.

De stad Rethymnon is een charmante mix. In de oude binnenstad, die vrijwel autovrij is en op de strandboulevard vindt u een rijk aanbod aan taverna’s, restaurants, kafenions, ouzeries, patisseries en snackbars.
Wat winkelen betreft, er zijn moderne en traditionele winkels. In de kleine autovrije straatjes vindt u de leukste winkeltjes met (vaak handgemaakte) spulletjes zoals lederwaren, juwelen, bijouterie, handwerken, kruiden en olietjes en huishoudspulletjes. Er zijn ook moderne winkels met merk en design kleding.
Het Venetiaans Fort (Fortezza) ligt op een grote rotsheuvel in de oude stad en werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen de piraten. Zeker een bezoek waard is het Archeologisch Museum (een omgebouwde gevangenis), gelegen tegenover de ingang van de Fortezza. Hier worden zeer waardevolle stukken tentoongesteld die in de buurt van Rethymnon opgegraven werden.

Niet ver van de Fortezza bevindt zich het pittoreske, oude Venetiaanse haventje compleet met vuurtoren. Hier zijn de chique, dure en enkele kleine, goedkopere visrestaurants.
In het hart van de oude stad vindt u nog enkele Turkse moskees met minaretten, mooie Venetiaanse mansions, de Venetiaanse Rimondi Fontein en gezellige steegjes en straatjes, een Folkore Museum en de Moderne Kunst Gallerij Kanakakis en de Loggia, hier kan u copies van unieke museumstukken kopen.
Het stadspark ligt aan de rand van de oude binnenstad, hier kan u op een bankje wat rusten en genieten.

Elke maandag, donderdag en zaterdag van ’s morgens vroeg tot ’s middags is het markt in Rethymnon. Hier komen vooral de lokale kleine landbouwers hun oogsten verkopen in kleurrijke kraampjes met fruit, groenten, kruiden, honing, vis, olijven, kaas maar ook kleding, schoenen, stoffen en tassen.

Ga even bij de toeristische dienst langs en vraag een lijst van de musea (met openingsuren en inkomprijs) in Rethymnon of bezoek de officiele website van de stad, http://www.rethymno.gr/en/city: