Oost Kreta

NOORD-OOST KRETA

In noord-oost Kreta, aan de Golf van Mirabello ligt het cosmopolische stadje Agios Nikolaos als een echte trekpleister.  Het is een charmant stadje met in het centrum een klein zeemeer, moderne winkeltjes, tavernas aan bij zee… Hier is de wieg van het toerisme op Kreta.

Een achttal km noord-oostwaarts ligt Elounda, een vissersdorp met zandstrand en tavernas. Ook dit is een bakermat van het Kretenzisch toerisme.

Van Elounda heeft u zicht op het kleine eiland Spinalonga. Dit eilandje staat bekend als het melaatseneiland en is zeker een bezoek waard.

Nog wat verder noord-oostwaarts is het gezellige Plaka, eenvoudige terrasjes en een leuke snuisterwinkeltjes en een haventje.

Wil u eens kijken welke accommodties wij aanbieden in de buurt van Agios Nikolaos and Elounda area.

De mooi Baai van Istron is gelgen ten oosten van Agios Nikolaos. Hier kunnen wij u de luxe Istron Bay Villas aanbieden.

ZUID-OOST KRETA

Ierapetra is de grootste stad van zuid Kreta. Vlakbij het centrum van de stad zijn lange zand- en kiezelstranden. Er is een wandelboulevard met leuke terrasjes en (vis)tavernas.

Zuid-oost Kreta heeft het meeste aantal zonuren per jaar!

Makrigialos met zijn mooie stranden en visserhaventje met karaktervolle cafeetjes en tavernas ligt op een half uurtje rijden van Ierapetra (oostwaarts). Dit is een nog een originele en vrij on-ontdekte kuststreek van Kreta.

Meer oostwaarts zijn kleinere baaitjes met rost- kiezel en zand.

Hikers en trekkers komen hier graag om de kloven en bergen te ontdekken. Voor wie vna avontuur houdt is een tocht door de kloven Pefki en Pervolakia een uitdaging (niet geschikt voor kinderen). Maar ook eenvoudigere wandelingen in de buurt van Agios Stefanos zijn erg de moeite waard.

Het kloostertje Moni Kapsa, het dennenwoud, de historische dorpjes Anatoli, Skinokapsala, Orino en Pervolakia, de mooie panoramische uitzichten van de bergtop Afendtis Stavromenos zijn lokale trekpleistertjes.

In het dorpje Agios Stefanos woont een belg Filip die aan atronomie doet. Hier kan u onder zijn begeleiding de sterren, maan en hemel bekijken. Er worden ook workshops astronomie aangeboden door hem en andere alternatieve workshops (schetsen, schilderen, natuur) door zijn vrouw Chantal.

Wil u eens kijken welke accommodties wij aanbieden in de buurt van Ierapetra en Makrigialos.

In het uiterste noord-oosten van Kreta ligt het mooie stadje Sitia, het palmenstrand van Vai, het kloosterjte Toplou.

Aan de oostkust moet u zeker Zakros en Kato Zakos met de Dodenkloof bezoeken.

 

 Wil wat speciaals voor uw familievakantie!

 Boek bij Kreta Vakanties – Amazing Crete

Vakantie Villa’s en Huizen               Appartementen en Studio’s               Familie Hotels