Chora Sfakion

Chora Sfakion, zuidkust Kreta

Chora Sfakion, zuidkust van Kreta

Chora Sfakion of Hora Sfakion of gewoon kort Sfakia is gelegen aan de zuidwest kust van Kreta. In het zuidwesten van Kreta is de natuur nog wild en ongerept, hier zijn ook de nationale reservaten zoals de Samaria Kloof en het strand van Elafonisie. Hier vindt u geen grote hotels, geen massa toerisme! Hier geniet u van de dorpse vriendelijkheid en overheerlijke keuken met lokale specialeiten zoals de ‘sfakiani pita’ (een soort dubbele pannekoek met lekkere witte zachte kaas in en met wat honing besprenkeld).

De zuidkust van Kreta ligt aan de Lybische Zee, de kustlijn is bekend om zijn kleine verborgen strandjes, sommigen met rosten, andere met zand en kiezel, voor ieder wat wils.

Chora Sfakion is een charmant vissers- en haven- dorpje, hier vertrekken meerdere keren per dag de ferry boten naar de meer westelijke dorpjes Loutro,  Paleochora en ook naar Agia Roumeli dit is het eindpunt van de Samaria Gorge.

In het dopje Chora Sfakion is een kiezelstrand, net hierboven vindt u tavernas met overheerlijke gerechten en verse vis. Verder is er voldoende aanbod aan allerlei winkeltjes en caféetjes.