Heraklion stad

Heraklion Capitol van Kreta

Heraklion, de hoofdstad van Kreta en de grootste stad van Kreta, heeft de lucht en het uiterlijk van een moderne metropool, maar heeft ook een multiculturele charme die wordt gegenereerd door het indrukwekkende Venetiaanse fort dat de oude haven en de prachtig gerestaureerde neoklassieke herenhuizen langs 25th August Street bewaakt.

Heraklion ligt aan de noordkust.

Hier vind je het Archeologisch Museum en het Minoïsche Paleis van Knossos. In het hart van de stad vind je de beroemde leeuwen van de Morozini-fontein op het Eleftheriou Venizelou-plein.

Vanaf het volgende plein, Nikiforou Foka-plein, beginnen twee zeer commerciële wegen, de 1821-straat met zijn chique en designerwinkels en 1866-straat met zijn traditionele en voetgangersstraatmarkt die doet denken aan een oosterse bazaar.

De eerste en momenteel de enige golfclub van Kreta bevindt zich op 25 km van het centrum van Heraklion. Er zijn zandstranden ten oosten en westen van Heraklion. Heraklion heeft de onafhankelijke reiziger veel te bieden, een bruisend nachtleven, restaurants, bars, levendige terrasjes en vele winkelstraten om te bezoeken.

Ten oosten van de stad vind je de bruisende badplaatsen Chersonissos, Malia en Agios Nikolaos. Wij bieden korting op de golfkosten wanneer u uw golfvakantie-accommodaties boekt bij Amazing Crete. Aan de rand van Heraklion vindt u ook de internationale luchthaven “Nikos Kazatzakis”.