Elounda

Elounda, Agios Nikolaos, Departement Lassithi, Kreta

Elounda is gelegen aan de noordkust van het departement Lasithi met als hoofdplaats Agios Nikolaos, dit ligt 10 km van Elounda. Lassithi is het meest oostelijke departement van Kreta.

Elounda is met zijn prachtige zandstranden en mooie uitzichten over de Baai van Mirabello een populaire vakantiebestemming op Kreta.
Het dorpje heeft zijn traditionele karakter behouden ondanks de ontwikkeling van het toerisme. Er is een haventje, zowel voor vissersboten als voor plezierboten. Langs de kust zijn gezellige terrasjes, tavernas, restaurants, bars en cafés.

Hier valt een zonnige strandvakantie gemakkelijk te combineren met het bezoeken van archeologische & historirische sites en pittoreske dorpjes, het lopen van kloven en slenteren in het cosmopolische stadje Agios Nikolaos.
U kan een daguitstapjes maken naar Ierapetra, het meest zuidelijke stadje van Europa, of naar het palmenstrand van Vai, of naar het liefelijke plaatsje Kato Zakros.
Een bezoek waard is het eiland Spinalonga, bekend als het vroegere melaatseneiland, nu kan u er genieten van de mooie, stranden met kleine kiezeltjes. Wat verderop is het vissersplaatsje Plaka met gezellige terrasjes en snuisterwinkeltjes.

Kreta heeft 4 departementen: Chania, Rethymnon, Heraklion & Lassithi. Lassithi is het meest oostelijke departement.

Het Kretenzische volk is zeer gastvrij en vriendelijk, de Kretenzische en Griekse keuken is simpel en lekker.

Onze accommodaties in noordoost Kreta: