Agios Nikolaos

 AGIOS NIKOLAOS

Agios Nikoloas is de hoofstad van het meest oostelijke departement van Kreta, genaamd Lassithi.
Het is een cosmopolisch badstadje aan de noordoostkust van Kreta.

Ten oosten van Agios Nikolaos ligt het stadje Sitia, ten westen ligt de hoofdstad Heraklion en ten zuiden ligt het stadje Ierapetra, het meest zuidelijke stadje van Europa.
Door de ideale ligging is het voor de vakantieganger een goede uitvalsbasis om oost en zuidoost Kreta te verkennen.

Onzse accommodaties in en rond Agios Nikolaos
Kitroplatia Strand
Almiros Strand

Agios Nikolaos is bekend om zijn fotogeniek karakter, ligt in een baaitje met 2 haventjes en een meertje genaamd Voulismeni, er is een groot aanbod aan tavernas, terrasjes, en restaurants langs de zee en in het centrum is het gezellig slenteren langs de winkeltjes. Er loopt een mooi aangelegd pad over de rosten langs de zee van het ene deel van het stadje naar het andere.
Van de fantastische zandstranden heeft u prachtige zichten over de golf van Mirabello.

Op enkele kilometers noordwaarts ligt het vakantieoord Elounda en het bekend eiland Spinalonga, het vroegere melaatseneiland, nu kan u er genieten van de mooie, stranden met kleine kiezeltjes. Wat verderop is het vissersplaatsje Plaka met gezellige terrasjes en snuisterwinkeltjes.

Enkele kilometers zuidwaarts zijn zeker een bezoek waard de archeologische site van Latto, het byzantijns kerkje Panagia Kera in Kritsa, hier vindt u de best bewaarde muurschilderingen en de avontuurlijke kloof van Kritsa.

Meer naar het oosten toe is de archeologische site van Gournia; het stadje Sitia, een gezellig visserstadje in piramide gebouwd; het natuurreservaat met palmenstrand van Vai; het pitoreske kloostertje Toplo met heerlijke wijnen; het traditionele stranddorpje Kato Zakros met zijn mooie stranden en terrasjes; de Dodenkloof van Zakros;….

Naar het westen toe zij er de badplaatsjes Chersonissos en Malia, ideale plaats voor wie de bloemetjes wil buiten zetten. Malia heeft ook een interessante archeologisch site.

Er valt nog meer te beleven en te bezoeken, dit is slechts een greep uit de voornaamste plaatsen die de moeite waard zijn in het oosten van Kreta.