Amazing Crete accommodations, selfcatering, villas & apartments

Agios Nikolaos

AGIOS NIKOLAOS

Agios Nikoloas is de hoofstad van het meest oostelijke departement van Kreta, genaamd Lassithi.
Het is een cosmopolisch badstadje aan de noordoostkust van Kreta.

Ten oosten van Agios Nikolaos ligt het stadje Sitia, ten westen ligt de hoofdstad Heraklion en ten zuiden ligt het stadje Ierapetra, het meest zuidelijke stadje van Europa.
Door de ideale ligging is het voor de vakantieganger een goede uitvalsbasis om oost en zuidoost Kreta te verkennen.

  • Onze accommodaties in en rond Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is bekend om zijn fotogeniek karakter, ligt in een baaitje met 2 haventjes en een meertje genaamd Voulismeni, er is een groot aanbod aan tavernas, terrasjes, en restaurants langs de zee en in het centrum is het gezellig slenteren langs de winkeltjes. Er loopt een mooi aangelegd pad over de rosten langs de zee van het ene deel van het stadje naar het andere.
Van de fantastische zandstranden heeft u prachtige zichten over de golf van Mirabello.

Op enkele kilometers noordwaarts ligt het vakantieoord Elounda en het bekend eiland Spinalonga, het vroegere melaatseneiland, nu kan u er genieten van de mooie, stranden met kleine kiezeltjes. Wat verderop is het vissersplaatsje Plaka met gezellige terrasjes en snuisterwinkeltjes.

Enkele kilometers zuidwaarts zijn zeker een bezoek waard de archeologische site van Latto, het byzantijns kerkje Panagia Kera in Kritsa, hier vindt u de best bewaarde muurschilderingen en de avontuurlijke kloof van Kritsa.

Meer naar het oosten toe is de archeologische site van Gournia; het stadje Sitia, een gezellig visserstadje in piramide gebouwd; het natuurreservaat met palmenstrand van Vai; het pitoreske kloostertje Toplo met heerlijke wijnen; het traditionele stranddorpje Kato Zakros met zijn mooie stranden en terrasjes; de Dodenkloof van Zakros;….

Naar het westen toe zij er de badplaatsjes Chersonissos en Malia, ideale plaats voor wie de bloemetjes wil buiten zetten. Malia heeft ook een interessante archeologisch site.

Er valt nog meer te beleven en te bezoeken, dit is slechts een greep uit de voornaamste plaatsen die de moeite waard zijn in het oosten van Kreta.

Wij bieden u de beste en interessantse accommodaties in dit deel van Kreta. U heeft de keuze tussen vakantiewonignen, luxe villas, appartementjes, cottages of hotels.
Lemonia Villas gelegen in Istron Village, op 11km van Agios Nikolaos. Deze villas zijn heel het jaar rond te huur. De winters in Kreta zijn mild en aangenaam. Ook in de Istron Bay zijn de Istron Bay Villas gelegen.
Escape Villas, gelegen op 4km van Agios Nikolaos, deze villas genieten van spectaculair uitzicht naar alle kanten, dicht bij supermarktjes, tavernas en mooie stranden.
Elounda Vista Villas zijn mooie 1 slaapkamer villa’s met een groot gezamenlijk zwembad en 2 plonsbaden.
Wilt u meer luxe? Kijk dan bij Zaphira Villa, Senses Villa en Pleiades Luxury Villas gelegen tussen Agios Nikolaos en Elounda.
Palazzo Apartments liggen op het Kitroplatia strand in het centrum van het stadje, deze locatie biedt u en het strand en de stad op enkele stappen.
Havania Appartementen liggen op 2 km van het stadscentrum een beetje weg van de stadsdrukte.
Lida’s Island Cottages gelegen op het schiereiland van Elounda, traditioneel ingericht en op het strand gelegen. Zeus Vakantiehuis is een gezellige, ruime dorpswoning met grote tuin, gelegen bij het bekende Lasithi Plateau.